Kulinářské dny 4.4. + 5.4.2016
Podívejte se, jak jsme se měli na kulinářských dnech s kuchaři z Retigo a Robot Coupe. Ve školicím středisku firmy GASTROFORM v Brně se vařilo, peklo, grilovalo, odšťavňovalo, ochutnávalo...
Aktualizace: Pozvánku na aktuální termíny prezentací 2016 najdete zde.
Začátkem prvního dubového týdne se konala ve školicím středisku firmy GASTROFORM prezentace, na které kuchaři z firmy Retigo a Robot Coupe předvedli, jak lze správnou přípravou v moderních technologiích docílit mimořádných výsledků v podobě výjimečné konzistence a chuti pokrmu, a to vše za nižších nákladů a menších nároků na čas.
Konvektomat, centrum moderní kuchyně
Vaření v konvektomatu předvedli kuchaři na praktických příkladech. Zvlášť velkému zájmu z řad návštěvníků se těšilo seznámení s pečením “přes noc” a nízkoteplotním vařením sous-vide ve vakuu. Kromě způsobu přípravy různých druhů masa a grilované zeleniny se hosté také dozvěděli, proč je dobré vařit v páře nebo jak správně připravit knedlík. Na menu nechyběl ani klasický řízek a tradiční český “smažák”. Všechny tyto báječné pokrmy kuchaři připravili v konvektomatu Retigo Blue Vision 611 (7 x GN 1/1).
Jaké rošty a gastronádoby jsou k přípravě konkrétních pokrmů vhodné? Jak je to s čistěním a odvápněním konvektomatu? Jak se nastavuje teplota, když potřebuji udělat malý a velký kus masa na jednom plechu? Dochází v konvektomatu k mísení pachů? Hosté měli různé otázky, ale kuchaři na vše ochotně odpověděli.
Stroje na zpracování masa a zeleniny Robot Coupe
Také kuchař z firmy Robot Coupe se s hosty podělil o novinky a trendy ve zpracování zeleniny a dalších surovin. Nejprve přišla ochutnávka čerstvé šťávy, připravené v odšťavňovači Robot Coupe J80 ultra.
V multifunkčním varném mixéru Robot Cook měli hosté možnost vidět přípravu holandské omáčky nebo hráškového pyré. Nakonec kuchař předvedl v praxi i nový model stroje na zpracování zeleniny, krouhač zeleniny Robot Coupe CL50 gourmet.