Kvalitní olivový olej jako základní surovina pro přípravu vynikajících pokrmů
Kvalitní olivové oleje přidávají pokrmům lahodnou chuť, příjemně voní a jsou velmi zdravé. Ty nejlepší recepty jsou postavené na jednoduchosti a kvalitních surovinách. Olivový olej patří bezesporu mezi základní stavební kameny většiny jídel.
V Hospodářských novinách vyšlo na téma olivových olejů několik velmi dobrých článků s řadou zajímavých informací. Neváhejte a články si o volné chvíli prostudujte:
Olivový olej se dá zničit během pár hodin. Jak se tomu vyhnout?
Jak správně uchovávat olivový olej a jaké negativní vlivy mohou zhoršovat kvalitu olivového oleje ...
Podvody s olivovým olejem jsou starší než Řím. Proč se dodnes vyplácejí?
O kvalitě olivového oleje a jak se olivové oleje často šidí ...
Proč jsou některé olivy zelené, jiné červené a jiné černé?
Ve skutečnosti nejde o jinou odrůdu oliv, ale o dobu zrání. Ty nejmladší jsou zelené, pak zčervenají a ty nejzralejší olivy, které se sklízejí až v prosinci, jsou černé. Přečtěte si proč by se měly olivy sklízet ručně a jak se olivový olej vyrábí.
Informace o olivovém oleji na serveru Wikipedia
Reportáž české televize o pančování olivového oleje v Itálii