Gastronomie
-
8. březen
Zveme Vás na kuchařskou soutěž mladých talentů - AUSTERLITZ GASTROFORM CUP 2023 SLAVKOV U BRNA. Soutěž se koná 20.4.2023
-
20. únor
Správná hygiena v profesionální kuchyni je klíčová pro prevenci přenosu nemocí a zdravotních problémů u zákazníků a zaměstnanců. Některé z hlavních zásad udržování hygieny v profesionální kuchyni jsou:
-
15. listopad
Reklama na internetu se dá velice efektivně využít i pro místní podniky jako jsou kavárny, restaurace, hotely či bary. Reklama prostřednictvím internetu přitom přináší celou řadu výhod. Pokud je ve Vaší restauraci prostor pro více zákazníků, j ten pravý čas na investice do reklamy.
-
22. červen
Většina firem pro své administrativní pracovníky ve velkých městech nezajišťuje stravování. Tito zaměstnanci pak své obědy řeší typicky ohříváním jídla z domova ve firemní kuchyňce či stravováním v blízkých restauracích. Nejodvážnější jedinci pak své obědy řeší bagetami.
-
22. červen
Evropská komise potvrdila, že velké koncerny mohou do různých zemí v Evropské unii dodávat stejné výrobky, ovšem s různým složením. Kvalita výrobků co do složení se tak může v jednotlivých zemích výrazně lišit
-
5. březen
Největší gurmáni žijí na jižní Moravě.
-
15. srpen
Nevíte, kde je ve Vašem okolí nejlepší řezník, zelinář, prodejce řeských specialit, kavárna, pivnice a nebo restaurace? Zkuste novou interaktivní mapu míst, kam stojí za to se jít podívat a ochutnat kvalitu.
-
27. leden
Na velmi nízkou, respektive přímo tragickou kvalitu potravin, které se prodávají v obchodech v ČR, si čeští gurmáni stěžují již řadu let. Čeští konzumenti tak za ceny kvalitních potravin v Německu kupují odpadky, které jsou v zahraničí neprodejné.
-
Zákaz kouření v restauracích v Evropě výrazně snížil riziko infarktu a restauratéři nepřišli o zisky31. prosinec
Je to přesně pět let, co v Irsku jako první evropské zemi, začal platit zákon zakazující kouření v restauracích. Postupně se přidaly další země a dnes jich je celkem dvacet. Podle posledních čísel v zemích se zákazem kouření v restauracích výrazně kleslo riziko infarktu. Další pozitivní údaj je, že lidé kvůli zákazu nepřestali do restaurací chodit.
-
13. říjen
Otázku "kam na obědové menu?" si pokládá čím dál více uživatelů připojených k internetu. Odpovědi na svoji otázku a inspiraci pro své chuťové pohárky často hledají na specializovaných serverech.